Без категория

Печат на стъкло

Услугата е насочена както към крайни клиенти, така и към стъкларски ателиета, интериорни и архитектурни студия.

Висока устойчивост на отпечатъка на температурни въздействие, слънчеви лъчи и влага
Най-голямото предимство при тази технология за печат върху стъкло е устойчивостта на отпечатъка, тъй като няколко слоя защитават изображението от надраскване и температурно въздействие. Печатът обикновено е мастиленоструен UV (може и латекс) и е много устойчив и дълготрайно запазва ярки цветове. Заради тази особеност на технологията, специалното фолио за печат и плоското ламиниране, отпечатъкът остава капсулиран и устойчив на външни въздействия – дори стъклото да е навън, да е оставено на силно слънце греене или е подложено на дъжд, вятър или сняг.

Водоустойчивост
Технологита на печат върху стъкло SAFETY GLASS не позволява проникването на влага между стъклото и отпечатъка. Това гарантира неговата устойчивост под вода и на външни условия.

Допълнително подобрява здравината на стъклото
Едно от най-важните предимства на SAFETY GLASS остава неговата безопасност при счупване – стъклото няма да се пръсне, а само ще се напука.

Не е необходимо поставяне на рамка на стъклото, за да се запази по краищата
При други технологии за печат върху стъкло, обикновено се изисква рамкирането му след това, за да може да бъде монтирано върху стена или да се запази по краищата от разлепване. При технологията на Джей Пойнт, това не е необходимо, тъй като ламинирането на отпечатъка е достатъчно устойчиво по ръбовете. Стъклата отпечатани с тази технология са и водоустойчиви и водата не може да попадне между стъклото и запечатаното изображение.

Гърбът на стъклото е много устойчив и може да се изполва директно да се залепи или монтира върху стена
Отпечатъкът е предпазен от гърба на специално фолио, което може да бъде използвано за дирекно залепване.

Отпечатъкът е много качествен – без дефекти, замърсяване и балони
Качеството на отпечатъка зависи от изображението, вида и технологията на отпечатване и ламиниране.